Pregled zbivanja europskog tjedna sporta u Rijeci

U sklopu trajanja Europskog tjedna sporta, u maloj dvorani Centra Zamet, a u organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke i Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom “RIJEKA”, održano je predstavljanje stolnog tenisa za osobe s invaliditetom.

Na predstavljanju Ervin Stilin, tajnik Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom “RIJEKA”, održao je predavanje objasnivši razliku klasičnog stolnog tenisa i stolnog tenisa osoba s invaliditetom  istaknuvši njegove kategorije, dok su članovi kluba iste demonstrirali.

stolni-tenis-2_n
Ervin Stillin

Svatko od prisutnih imao je priliku okušati se u igri stolnog tenisa u kolicima kako bi dobio iskustvo igre u toj kategoriji.

U sklopu Europskog tjedna sporta, osim stolnog tenisa, plivanja, u atletskoj dvorani Kantrida, a u organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke i Atletskog kluba „SRCE“  održano je i predstavljanje atletike osoba s invaliditetom.

Ovom događaju odazvao se među ostalim gledateljima, Atletski klub „Kvarner“ s najmlađim atletičarima koji su toga dana imali prilike vidjeti kako treniraju atletičari s invaliditetom, članovi AK „Srce“, uključujući i atletičare paraolimpijce, na čelu s Milkom Milinković, najtrofejnijom paraolimpijkom, koja se prije nekoliko dana vratila sa sudjelovanja na desetim po redu paraolimpijskim igrama u Riju.

Milka Milinković
Milka Milinković

Za najmlađe atletičare ovo je bio poseban doživljaj s obzirom da nemaju prilike često doživjeti sport osoba s invaliditetom.

Danas su održane  i  Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – IGRE.  Više o samom događanju pročitajte na našem portalu www.hrvatskareprezentacija.hr. Podsjetimo da je završnica Europskog tjedna sporta u Rijeci predviđena završnima događajem ove subote u dvorani Mladosti. Riječ je o Trećem kolu prvenstva Hrvatske u boćanju – I to je poziv koji se ne odbija (o istom u nastavku).

Navratite jer Rijekom je zavladao sportski duh…