Održano je treće kolo prvenstva Hrvatske u boćanju za sportaše s invaliditetom

U subotu (24.rujna)  je održano Treće kolo pojedinačnog prvenstva Hrvatske u boćanju za sportaše  s invaliditetom  u Dvorani Mladosti na Trsatu. Domaćin trećeg kola je bio  BKOSI”Pulac” Rijeka.  Prvo kolo je održano u Požegi, a drugo u Đakovu. Zadnje kolo će biti  održano u Puli i tek će  se nakon toga  znati pobjednici.

Program je započeo u jutarnjim satima, pozdravnom riječju organizatora nakon čega je uslijedila Pjesma o boćanju. Svečano otvaranje natjecanja bilo je popraćeno dodjelom prijelaznog pehara s Ekipnog prvenstva Hrvatske u trajno vlasništvo BKOSI “Pulac” za najbolje rezultate u ekipnom natjecanju za protekle tri godine. Nakon toga uslijedila su natjecanja prema rasporedu HSBI.

Natjecali su se sportaši iz  sljedećih klubova: BK CPO Zagreb, BK Željko Klepač iz Zagreba, BK Marijan Dobrinčić iz Velike Gorice, BKOSI Pulac iz Rijeke,  BK Istrijana iz Pule,  BK Dan iz Slavonskog Broda, BK Nada iz Požege,  BK Lastavice iz Đakova, BK Osječki osmijeh iz Osijeka, BK Varaždin.

Teren Dvorane Mladosti bio je podijeljen na šest manjih terena na kojima su se izmjenjivali natjecatelji prema predviđenom rasporedu  ovisno o kategoriji igre.

Prvo su na teren izašli sportaši koji su se natjecali u kategoriji BC4: Bagarić-Kostić, Jelavić-Jager, Jeromela-Jarić Pavičić, Strunjak-Grobotek, Komar-Uljatovski, Osmanović-Juren.  Natjecanja su u pravilu trajala od 40 do 50 minuta, a stanke između natjecanja nije bilo. Kad je završilo natjecanje kategorije sportaša BC4, na teren su izašli sportaši kategorije BC2 i BC3. U kategoriji BC2 nastupili su: Trampuž-Dabić, Frković-Hotko,Bašić-Fazli, a u kategoriji BC3 parovi su bili: M. Arambašić-Habek, Kasunić-Juretić, Lukšić-Mataija.

Od 11 sati  na teren su izašli sportaši kategorija BC4, BC1 i BC2. U kategoriji BC4 natjecali su se Jager-Grobotek, Uljatovski-Kostić, Lazar-A. Arambašić. U kategoriji BC1, Crnković-Jagnjić,Goličnik-Kajkić, a u kategoriji BC2 Perica-Jakus.

Nakon toga uslijedili su novi ogledi u navedenim kategorijama. Ponovno su na teren izašle Strunjak-Bagarić (BC4), Kružić-Križić (BC1), Komar-Juren (BC4), Perašinić-Blažević (BC2), Peruško-Helbich (BC1), Habek-Mataija (BC3).  Prije predviđene pauze u 13 sati preostalo  je natjecanje kategorija BC2 i BC4. U kategoriji BC2 natjecali su se Fazlli-Hotko, Turković-Francišković, Hace-Podolski, Delalić-Ćuturdić, a u BC4 Uljatovski-Grobotek i Kostić-Lazar.

Nakon  stanke  od sat vremena, od 14 sati natjecanje je nastavljeno i trajalo je sve do 17  sati. Isti sportaši, ali drugi parovi prema rasporedu organizatora i nadležnih sudaca.

Konačan rasplet ovog natjecanja kao i pobjednika Prvenstva Hrvatske u boćanju sportaša s invaliditetom bit će poznato u četvrtom kolu koje će se, kako je već ranije spomenuto, održati u Puli.

U nastavku  dašak atmosfere sa subotnjeg natjecanja.

Treće kolo prvenstva Hrvatske u boćanju za sportaše s invaliditetom

(Foto: Chucha)