Krenuli smo s Akcijom “21 kolica za sport”

Hrvatska reprezentacija danas je uz prigodni glazbeni program uručila nova sportska invalidska kolica mladom perspektivnom riječkom sportašu – boćaru Ademiru Fazlliju iz Boćarskog kluba osoba s invaliditetom „Pulac“ i time najavila početak akcije „21 kolica za sport”  kao sastavnog dijela Programa “I Ti to  možeš!”.

Akcija „ 21 kolica za sport“ provodit će se na području cijele Hrvatske unutar  21 županije. Cilj Akcije je u svakoj Županiji osigurati po jedna sportska kolica za bavljenje sportom jednom mladom sportašu. U svakoj Županiji jedan sportaš – jedna kolica.

Svečanom uručenju sportskih kolica koje je održano u Podružnici Centra za rehabilitaciju Rijeka na Pulcu  nazočili su naši gosti, zamjenik gradonačelnika grada Rijeke, predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, MO Pulac, sportskih saveza i klubova, kao i poznati riječki sportaši, nogometaš Ivan Močinić i hrvatski olimpijac – košarkaš Aramis Naglić.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Zbor Centra za rehabilitaciju Rijeka „Prijatelji“ i poznati riječki glazbenik Damir Badurina.

Današnji događaj za Hrvatsku reprezentaciju svojevrsni je vjetar u leđa i dokaz da  kada radiš srcem i kad te ono nosi osjećaj je onaj pravi.

Naša želja je utjecati na opći rast i razvoj, poticati djecu i mlade da se uključe u sportsku priču, da postanu dio nje i da se kroz sport izgrađuju kao ličnosti, a na nama je da im to omogućimo jer mi to svi zajedno i možemo i zato ” I Ti to možeš!”