Akcija “21 kolica za sport” se nastavlja …

Hrvatska reprezentacija neprofitna je udruga sa misijom promocije hrvatskog sporta i hrvatskih sportaša na svim razinama. Djelujemo putem portala www.hrvatskareprezentacija.hr i društvenih mreža, a također smo pokrenuli društveno odgovorni program pod nazivom „I Ti to možeš!“ koji, kroz projekte, nastoji ukazati na važnost bavljenja sportom djece i mladih, osobito djece i mladih s invaliditetom.

Jedan od projekata je i Akcija „21 kolica za sport“ kojom se želi osigurati po jedna invalidska kolica za bavljenje sportom u svakoj od 21 županije Hrvatske aktivnom mladom sportašu/ici s invaliditetom.

Do danas smo unutar Akcije „21 kolica za sport“ podijelili kolica za sport u trima županijama:

Primorsko-goranska županija, boćar Ademir Fazlli, BK Pulac,

Grad Zagreb, plivač Tomi Brajša, PK Natator,

Međimurska županija, stolnotenisač Nino Baša, URIHO.

Vaše sudjelovanje kao sponzora ili donatora u Akciji nama bi značilo izuzetno puno jer želja nam je da sva djeca i mladi uključeni u projekt, što prije dobiju nova kolica.

Sve zainteresirane koji žele donirati rad naše udruge molimo da uplatu izvrše na:

UDRUGA ZA PROMICANJE HRVATSKOG SPORTA
HRVATSKA REPREZENTACIJA
Poslovna banka
PRIVREDNA BANKA ZAGREB
BROJ RAČUNA: HR4123400091110626114

Unaprijed hvala!

Konvencija UN-a o pravima osoba s invaliditetom

Konvencija jamči: posebnu pozornost ženama s invaliditetom, uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u skladu s najboljim interesom djeteta; podizanje svijesti cijelog društva o osobama s invaliditetom i njihovim pravima; pristupačnost; neovisno življenje i uključenost u zajednicu; osiguranje osobne pokretljivosti te osposobljavanje i rehabilitaciju.

Upravo rečena prava jamče prihvaćanje invaliditeta kao oblika različitosti te njegovo potpuno uvažavanje od strane države i društva. Uvažavanje pak invaliditeta predstavlja preduvjet poštivanja ljudskih prava s invaliditetom u punoj širini, prilagođavajući instrumente njihova uživanja posebnim potrebama svakoj pojedinačnoj osobi.